Upravljalec osebnih podatkov zbranih in obdelanih v zbirki obiskovalcev in kupcev spletne trgovine toppharma.si je podjetje Top Pharma d.o.o., Potok pri Komendi 15, Potok pri Komendi, 1218 Komenda, Tel: +386 (0) 31 695 082, info@toppharma.si. 

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO) ni imenovana.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Registracija

Za nakupovanje v spletni prodajalni www.toppharma.si registracija ni potrebna. Uporabnik mora izpolniti podatke naročila, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Podatki za naročilo

 • Ime(*) (Ime je potrebno za uspešno dostavljeno pošiljko)
 • Priimek(*) (Priimek je potreben za uspešno dostavljeno pošiljko)
 • Naslov (Potreben za uspešno dostavo)
 • E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli potrditev o naročilu)
 • Telefon(*) (Potreben, da lahko dostavna služba dostavi paket)
 • ID št. za DDV (Potrebna v primeru, da želite prejeti račun na podjetje).
 • Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati informacije o izdelkih, novostih,…)

 

Podatki za plačilo

 • Ime(*) (Ime je potrebno za uspešno dostavljeno pošiljko)
 • Priimek(*) (Priimek je potreben za uspešno dostavljeno pošiljko)
 • Telefon(*) (Potreben, da lahko dostavna služba dostavi paket)
 • Firma oziroma podjetje ( (Potrebna v primeru, da želite prejeti račun na podjetje).
 • Vrsta naslova
 • Naslov 1(*) ((Potreben za uspešno dostavo)
 • Naslov 2
 • Stanovanje
 • Mesto(*) (Potreben za uspešno dostavo)
 • Država(*) (Potreben za uspešno dostavo)
 • Poštna številka(*) (Potreben za uspešno dostavo)

Podatki za dostavo
Polja so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatke za dostavo lahko vnesete različne, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Uporaba osebnih podatkov
TOP PHARMA d.o.o. zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. 

Vaše osebne podatke pridobivamo tudi na podlagi uporabe piškotkov na  naši spletni strani. V uporabi piškotkov si lahko več preberete tukaj.

TOP PHARMA d.o.o. lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

 • internih tržnih raziskav
 • obveščanja strank o novostih na spletni trgovini
 • Neposredno obveščanje kupcev o posebnih ponudbah, popustih in drugih vsebinah preko email-a ali SMS-a
 • Avtomatsko email komuniciranje z uporabnikom na podlagi njegovega oz. njenega začetka spletnega nakupnega procesa
 • Uporaba Facebook oglaševalskega orodja Facebook Custom Audiences (“Facebook prilagojena občinstva”)

Uporaba podatkov o opremi vašega računalnika

Spletna prodajalna www.toppharma.si lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika.

Med te podatke sodijo:

naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni trgovini.

Top Pharma d.o.o. te informacije uporablja izključno za interni izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine.

 

 

Osebni podatki

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika. Določljiv je posameznik takrat, ko ga je  mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo  identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o  lokaciji ali spletni identifikator (IP).
 
Podjetje Top pharma d.o.o. , skladno z nameni opredeljenimi v nadaljevanju te politike zbira naslednje osebne podatke:
 
 • osnovni podatki o kupcu (ime in priimek, naslov prebivališča, datum rojstva, lokacija);
 • kontaktni podatki in podatki o vaši komunikaciji s podjetjem (elektronski naslov (email), telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali email komunikacije, datum)
 • kanal in kampanja – način pridobitve člana oziroma vir, preko katerega je uporabnik prišel v stik s podjetjem
 • podatke o uporabnikovih nakupih in izdanih računih (datum in kraj nakupa, kupljeni artikli, cene kupljenih artiklov, skupni znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, oznaka zaposlenega, ki je izdala račun, ipd.) ter podatke o reševanju reklamacij izdelkov;
 • podatke o posamezni uporabi spletnega mesta podjetja (datumi in ure obiskov spletnega mesta, obiskane strani oz. URLji, čas zadrževanja na posamezni strani, število obiskanih strani, skupni čas obiska spletnega mesta, opravljene nastavitve na spletnem mestu) ter podatke o uporabi prejetih sporočil e-pošte  z domene @toppharma.si;
 • podatke, ki jih uporabnik prostovoljno poda z izpolnitvijo obrazcev, npr. v okviru nagradnih iger
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno poda ponudniku ob podani zahtevi na določene storitve, kolikor so ti podatki potrebni za izvajanje storitve.
  Top pharma d.o.o. ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi to omogočite ali v to privolite.
Vaše osebne podatke pridobivamo tudi na podlagi uporabe piškotkov na  naši spletni strani.

 

Kako obdelujemo podatke?

 

Vaše osebne podatke potrebujemo za sklenitev, izvajanje in izpolnitev pogodbenih obveznosti in zagotavljanje kvalitetne storitve. V kolikor podatkov ne zagotovite, vam Top pharma d.o.o. ne more dobaviti produktov ali storitve (oz. nakup ni mogoč).

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo na sledečih pravnih podlagah:

 • privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • zakoniti interesi, za uveljavljanje katerih si prizadeva upravljavec ali tretja oseba po določbi točke (f) člena 6(1) Splošne uredbe
 • za izpolnitev zakonske obveznosti, ki velja za upravljavca po določbi točke (c) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

 

Zakoniti interes upravljalca je za namen pospeševanja prodaje.

V primeru obdelave osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa, družba izvede test, ali interesi posameznikov prevladajo nad zakonitimi interesi družbe, razen kadar je očitno, da je treba podatke na tej podlagi obdelovati za zagotavljanje varnosti obdelave osebnih podatkov (fizična in IT varnost) za uveljavljanje pravnih zahtevkov. Tudi v zvezi s prej navedenimi primeri, družba izvede test, če bi se utegnilo izkazati, da interesi posameznikov prevladajo nad zakonitimi interesi družbe. Pri tem uporabi metodologijo, ki jo priporoča nadzorni organ v svojih smernicah. Družba test izvede še pred dejansko obdelavo osebnih podatkov. Test tudi dokumentira in ga lahko predloži nadzornemu organu, če jo ta zahteva.

Top Pharma d.o.o. zbira in upravlja z osebnimi podatki za naslednje namene:

 

 1. Komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja

Reševanje pritožb, komunikacija v zvezi z zagotavljanjem storitve, izpolnjevanje anket o zadovoljstvu ipd. Navedeno  obdelavo izvajamo na podlagi zakonitega interesa zagotavljanja  učinkovite komunikacije in uspešnega poslovanja podjetja v razmerju do  uporabnikov.

 

 1. Sklenitev in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe

Sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s podjetjem, vključno izpolnitvijo vašega naročila (dobavo produktov in  zagotovitvijo storitev), komunikacijo z vami, preveritvijo vaših plačil  in izpolnitvijo drugih obveznosti ponudnika in/ali vaših obveznosti.  Osebne podatke obdelujemo na podlagi pogodbe in pred pogodbenega odnosa.

V primeru, da nam ne posredujete vseh podatkov, nujnih za sklenitev  pogodbe, si pridržujemo pravico, da naročilo odložimo ali prekličemo.

 1. Neposredno obveščanje kupcev o posebnih ponudbah, popustih in drugih vsebinah preko e-pošte

V podjetju Top pharma d.o.o. vas bomo na podlagi dane privolitve  obveščali o svojih izdelkih ali posebnih ugodnostih preko e-pošte. Kupec lahko kadarkoli zahteva prekinitev tovrstnega  komuniciranja in obdelave osebnih podatkov na način, da prekliče  privolitev s sporočilom na info@toppharma.si

 1. Dostop do vaših preteklih naročil in drugih podatkov s strani podpore

Ob vašem klicu v Top pharma d.o.o. ali za zagotavljanje uspešne dostave storitve obdelujemo vašo telefonsko številko. To obdelavo izvajamo na podlagi zakonitega interesa. Če tega ne  želite, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekinete z zahtevo na  info@toppharma.si.

 1. Obdelava podatkov o neprevzetih naročilih

V podjetju Top pharma d.o.o. na podlagi svojega zakonitega interesa  obdelujemo podatke o poslanih in neprevzetih naročilih, s  čimer ugotavljamo, ali in kateri kupci nadproporcionalno na daljavo  naročajo izdelke s plačilom ob prevzemu in nato teh izdelkov ne  prevzemajo, s čimer nam nastaja poslovna škoda, ki jo želimo preprečiti. V tem primeru si pridržujemo pravico, do onemogočanja naročanja izdelkov.

 1. Avtomatsko email komuniciranje z uporabnikom na podlagi uporabnikovega začetka spletnega nakupnega procesa

Na podlagi svojega zakonitega interesa  potencialnim kupcem, ki so v nakupovalno košarico dodale izbrane  izdelke, a nakupa niso zaključile, občasno pošljemo sporočila preko e-pošte, ki so vezana na njihov nezaključen nakup. Če tega ne  želite, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekinete z zahtevo na  info@toppharma.si ali s klikom na ‘odjava’ oz. ‘unsubscribe’ gumb, ki je prisoten na dnu vsakega avtomatiziranega email sporočila.+

 1. Uporaba Facebook oglaševalskega orodja Facebook Custom Audiences (“Facebook prilagojena občinstva”)

V podjetju Top pharma d.o.o. pri spletnem oglaševanju uporabljamo  tudi storitev Facebook Custom Audiences (“Facebook prilagojena  občinstva”), in sicer v sklopu pridobljenega soglasja za komuniciranje s  prilagojenimi ponudbami in vsebinami na podlagi uporabnikovega nakupa.

Ta storitev deluje na sledeči način:

 1. Vaš email naslov, ki smo ga od vas pridobili tekom vašega nakupa ali vašega prostovoljnega vnosa lahko naložimo na Facebook.
 2. Facebook izvede primerjavo med vašim email naslovom in svojo bazo uporabnikov in ugotovi, ali ste Facebook uporabnik.
 3. Če niste Facebook uporabnik, potem se z vašim email naslovom ne zgodi nič in Facebook z njim ne izvaja nobenih aktivnosti.
 4. Če pa ste Facebook uporabnik, pa vas bo Facebook dodal na novo ustvarjeni seznam prilagojenih občinstev, ki bo samo in izrecno podjetju Top pharma d.o.o. omogočal, da vam na Facebooku prikazujemo prilagojene oglase (vključuje remarketing - ponovni oglas za že ogledan izdelek).

Na podlagi tega vam lahko na Facebooku prikazujemo bolj usmerjene in vam prilagojene oglase ter predvsem dodatne popuste. Če tega ne  želite, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekinete z zahtevo na  info@toppharma.si.

 1. Statistična obdelava podatkov o naročilih in kupcih, ter potencialnih kupcih za interne namene

Top pharma d.o.o. izvaja splošno statistično obdelavo  podatkov o naročilih in kupcih, ter potencialnih kupcih (email kontaktih) na podlagi katere izvajamo interne analize, namenjene izboljšanju poslovne učinkovitosti.  

Tako spremljamo:

 • Prodajo po naših prodajnih kanalih preko orodij namenjeno za anonimizirano statistično obdelavo, kot so Google Analytics, Hotjar, Klaviyo
 • Spremljamo splošne statistične prodajne podatke, kot so povprečna vrednost košarice, število izdelkov na naročilu in podobno

Navedeno obdelavo osebnih podatkov  na podlagi zakonitega interesa uspešnega poslovanja ponudnika ter  zagotavljanje kvalitetnih storitev uporabnikom.

 1. Uporaba spletnega računa

Vaše osebne podatke obdelujemo za zagotovitev dostopa in uporabe  vašega uporabniškega računa pri ponudniku, ki vam omogoča, da dostopate  do osebnih podatkov, ki jih obdelujemo o vas in urejate podana soglasja.  Prav tako lahko v okviru tega profila dostopate do podatkov o preteklih  naročilih, ki ste jih opravili pri vas. Osebne podatke obdelujemo na  podlagi našega zakonitega interesa.

 1. Tržno komuniciranje z uporabo profiliranja uporabnikov

Top pharma d.o.o. izvaja tudi personalizirano  komuniciranje, ki se izvaja preko različnih kanalov komuniciranja (preko  e-pošte in informacij o uporabi spletnega mesta).

Ker vam želimo ponuditi najboljše možne ponudbe in vsebine,  prilagojene točno vašim potrebam, z vašim soglasjem oblikujemo vaš profil, ki je osnova za personalizirano komuniciranje.

Za to lahko, ne pa nujno, uporabljamo naslednje vaše podatke:

 1. Demografski podatki (spol, datum rojstva oz. starost, naslov) s katerimi vam lahko komuniciramo prilagojeno ponudbo vašim potrebam
 2. Zgodovina vaših nakupov (kupljeni izdelki, datum nakupa, število opravljenih nakupov) s katerimi vam lahko ponudbo komuniciramo ob primernem času (preprečimo prekomerno pošiljanje naših sporočil glede na nakupno zgodovino)
 3. Obnašanje na spletni strani (obisk košarice, uporaba kontaktnih obrazcev) preko katerega lahko preko ponovnega trženja na socialnih omrežjih ali preko avtomatiziranih elektronskih sporočil (preko email orodja) pošljemo sporočilo s pozivom o zaključku nakupa, priporočilom za podoben produkt ali personalizirano ponudbo in ugodnosti.
 4. Vaši odzivi na naša e-poštna sporočila, preko katerih lahko dobite nazaj personalizirano ponudbo.

Če tega ne  želite, lahko tovrstno obdelavo podatkov kadarkoli prekinete z zahtevo na  info@toppharma.si.

Podjetje zbira le tiste osebne podatke, ki so ustrezni in potrebni za  to, da se izpolnijo nameni za katere se ti podatki obdelujejo. Časovno obdobje, v katerem podjetje hrani zbrane podatke, je opredeljeno spodaj.

 

 

Namen obdelave
Rok hrambe
Komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja
1 mesec od zaključka komunikacije
Sklenitev in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe
5 let od izvršitve pogodbe
Neposredno obveščanje kupcev o posebnih ponudbah, popustih in drugih vsebinah preko e-pošte
Do preklica
Statistična obdelava podatkov o naročilih in kupcih, ter potencialnih kupcih za interne namene Do preklica
Dostop do vaših preteklih naročil in drugih podatkov s strani  podpore
Do preklica
Obdelava podatkov o neprevzetih naročilih
2 leti od pričetka obdelave
Avtomatsko email komuniciranje z uporabnikom na podlagi njegovega oz. njenega začetka spletnega nakupnega procesa
Do preklica
Uporaba Facebook oglaševalskega orodja Facebook Custom Audiences (“Facebook prilagojena občinstva”)
Do preklica
Uporaba spletnega računa
Do preklica
Tržno komuniciranje z uporabo profiliranja uporabnikov
Do preklica

 

 

Top Pharma d.o.o. lahko posamezna opravila v zvezi z obdelavo vaših podatkov  zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Slednji  lahko podatke obdelujejo izključno v imenu podjetja, v mejah  ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu)  in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.
Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje ponudnik so:
 • ponudniki obdelave podatkov in analitike;
 • ponudniki upravljanja s spletno trgovino (npr. slovensko podjetje ali posameznik, pogodbeno obvezan, da s podatki ravna gospodarno in v skladu s tem aktom)
 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (npr. Klaviyo in drugi);
 • ponudniki plačilnih sistemov, kot so Hobex, PayPal in drugi
 • ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s kupci (npr. Microsoft);
 • ponudniki spletnega oglaševanja (npr. Google, Facebook).
Podjetje ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru  upravljavčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za  zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov.

Upravljalec v primeru prenosa osebnih podatkov v tretje države izven območja EU oz. EGP zagotovi, da takšen prenos utemeljuje sklep Komisije o ustreznosti, oziroma posebna pogodbena določila med upravljalcem in obdelovalcem oziroma uporabnikom iz tretje države, skladno s 46. členom Uredbe (EU) 2016/679.

 

Pravice posameznika glede obdelave podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja  osebnih podatkov ali obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko kadarkoli  obrnete na nas. Pišite nam na info@toppharma.si ali +386 1 423 27 35.
Na podlagi vaše zahteve vam bomo  posredovali zahtevane podatke ali (skladno z zakonsko ureditvijo)  poskrbeli za uresničitev vaših pravic.
V zvezi z obdelavo imate naslednje pravice:
Pravica do preklica privolitve: če ste kot  posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več  določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli  prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se  je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.
Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje podjetju na naslov: info@toppharma.si
Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima  nobenih negativnih posledic ali sankcij. Lahko pa se zgodi, da podjetje posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih  podatkov morda ne bo več mogel nuditi enakega nivoja storitev.
Pravica do popravka osebnih podatkov: kot posameznik  imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi  netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob  upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov,  vključno s predložitvijo dopolnilne izjave, ki jo lahko pošljete na info@toppharma.si ;
Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«): pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno); To lahko naredite s sporočilom na info@toppharma.si.
Pravica dostopa do osebnih podatkov: pomeni, da imate pravico od nas kot upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij (nameni obdelav, vrste podatkov, uporabnike podatkov, obstoj pravic in možnosti pritožbe, viri podatkov, morebitno avtomatizirano odločanje ali posebno profiliranje);
Pravica do omejitve obdelave: pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni to nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.
Pravica do prenosljivosti podatkov: kot posameznik  imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih  posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno  berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu  upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so mu bili osebni podatki  zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:
(a) obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in
(b) se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi
Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do  prenosljivosti pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od  enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kadar je to tehnično  izvedljivo;
Pravica do ugovora obdelavi podatkov: kot posameznik imate pravico, da  kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za  opravljanje nalog v javnem interesu.
Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik  pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za  namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je  povezano s takim neposrednim trženjem; kadar posameznik ugovarja  obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v  te namene.
Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu:  brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo  imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu,  zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš  kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to  Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v  zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.
Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo  imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer  zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav  tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava  ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o  pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države  članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

 

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v  zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki na naslovu info@toppharma.si 
Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v  zvezi z osebnimi podatki lahko podjetje od posameznika zahteva  dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da  posameznika ne more zanesljivo identificirati.
Podjetje mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje  pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega  odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. 
 
 Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si) 

 

UPORABNIKI in KATEGORIJE UPORABNIKOV

Ne glede na to, da ali ima družba vlogo upravljavca ali obdelovalca osebnih podatkov, ta vedno preveri, ali je prejeta zahteva s strani uporabnika (državni organi, organi lokalne samoupravne skupnosti, nosilci javnih pooblastil, sodišča, oziroma katerekoli tretje osebe, na katere se osebni podatki ne nanašajo), za posredovanje podatkov utemeljena. Ob vložitvi pisne vloge mora uporabnik jasno navesti določbo zakona, ki ga pooblašča za pridobitev osebnih podatkov, ta pa mora tudi v resnici predstavljati ustrezno pravno podlago. V kolikor družba oceni, da zahteva ni utemeljena, zavrne posredovanje podatkov, skladno s pravnim poukom, ki je naveden v zahtevi.

Ne glede na navedeno v prejšnjem odstavku, se podatki lahko posredujejo, če v to privoli posameznik, na katerega se zahteva nanaša, če privolitev izpolnjuje vse pogoje iz 7. člena SUVP, torej da je v resnici podana svobodno, informirano in za povsem konkretne podatke.

Vsako posredovanje osebnih podatkov iz tega poglavja se zaznamuje z navedbo naslednjih podatkov:

 • naziv uporabnika, kateremu so bili posredovani osebni podatki;
 • kateri osebni podatki so bili posredovani;
 • datum posredovanja osebnih podatkov;
 • pravna podlaga, na kateri so bili posredovani osebni podatki;
 • kdo je posredoval in podpis.

in sicer v oziroma evidenci dejavnosti obdelave.

 

 

Svoboda izbire

 

V kateremkoli delu procesa uporabe spletnega mesta www.toppharma.si Informacije, ki jih o sebi posredujete, nadzorujete vi. Če se  odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem si pridržujemo pravico do tega, da določenih storitev ne potrebujemo zagotoviti.  Posamezniki, ki se želite odjaviti od pošiljanja e-pošte, nam to sporočite na e-naslov info@toppharma.si. 
 

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

 

Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, anonimizirani podatki  (število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, katere stari so obiskane ) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabimo v sklopu interne statistične  obdelave za izboljšanje ponudbe in vsebin. Vaši podatki niso predmet nadaljnje  obravnave in niso posredovani nobeni tretji stranki, ki ni opredeljena v tem aktu.  

Piškotki

Piškotki so neopazne datoteke, ki so začasno shranjene na vašem trdem  disku in omogočajo ponudniku prepoznavanje vašega računalnika, ko  naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za  zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani. Našo politiko piškotkov si lahko preberete tukaj.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Spletna prodajalna www.toppharma.si se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Top Pharma d.o.o. in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. V kolikor želite, da se vaši podatki zbrišejo iz našega sistema, lahko to storite kadarkoli s sporočilom na info@toppharma.si

logo