Pogosta vprašanja

Zakaj imamo pri Doppelherzu 2 liniji, Aktiv in System?

Linija System ima za razliko od Aktiv linije, višje vsebnosti učinkovin tj.vitaminov in mineralov, system linija omogoča boljšo absorbcijo vitaminov in mineralov v primerjavi z Aktiv linijo, system se izključno prodaja samo v lekarnah.

Kakšne oblike Mg ima Doppelherz v ponudbi in zakaj?

Izdelki Doppelherz z magnezijem so v obliki: praška, tablet, mikro granul, tekočine ter šumečih tablet. Različne oblike s prijetnimi okusi omogočajo uživanje za vrsto uporabnikov, ki imajo težave s požiranjem, prebavo, absorbcijo ali je pa razlog praktične narave.

Ali s hrano lahko zaužijemo dovolj magnezija po dnevnih potrebah organizma?

Pomanjkanje ali povečana potreba so odvisna od:

- naše povečane - zmanjšane aktivnosti,

- bolezni ( sladkorna b., bolezni ledvic, srca, prebavnih bolezni, itd.

- krčih mišic, nategih mišic, težav z živčnim sistemom,

- spola in starosti ( višja starost, povečana potreba po magneziju).

Zakaj so v izdelkih Doppelherz magnezij dodani vitamin B in C?

Vitamini B kompleksa imajo vlogo na boljšo presnovo beljakovin, glikogena,delovanjem živčnega sistema, boljšo absorbcijo magnezija.

C vitamin ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri zaščiti pred oksidativnim stresom, predvsem oba v kombinaciji z magnezijem omogočata boljšo biorazpoložljivost.

Zakaj zaupati Doppelherz prehranskim dopolnilom?

Proizvajalec Queisser Pharma ima več kot 100 letno tradicijo proizvodnje prehranskih dopolnil na nemškem trgu z GMP farmacevtskimi standardi tj. proizvodnji dobre prakse, je klimatsko nevtralno podjetje ter po izbiri uporabnika med konkurenčnimi izdelki v samem vrhu.

Ali človeško telo samo proizvaja magnezij?

Telo samo ne more proizvajati magnezija. Mineral je treba vsak dan vnašati od zunaj s prehrano ali prehranskimi dopolnili. Uživanje živil, ki so bogata z magnezijem, v praksi ni najbolj enostavno, zato je v nekaterih življenjskih situacijah dobro, če prehrano dopolnite z magnezijevim izdelkom Doppelherz.

Katera hrana je bogata z magnezijem?

Med živila, bogata z magnezijem, spadajo sončnična semena, oreški, navadna čokolada, brokoli in banane. Vsebnost magnezija v živilih sier lahko zmanjšajo dejavniki, kot so gnojila, industrijska predelava ali slaba priprava.

Koliko magnezija morate vzeti na dan?

Nemško društvo za prehrano priporoča od 300 do 400 mg dnevnega vnosa za mlade in odrasle. Vendar ni vedno enostavno prejeti priporočenega dnevnega odmerka preko vsakodnevne prehrane, zato je pogosto dobro poseči po dodatku magnezija.

Kako lahko zagotovim potrebe po magneziju?

Običajno lahko dnevne potrebe po magneziju dobite z zdravo in raznoliko prehrano. Obstaja pa nekaj življenjskih situacij, ko je dobro, če prehrano dopolnite z magnezijevim izdelkom. Ti izdelki so na voljo v različnih jakostih in dozirnih oblikah. Pomagajo vam lahko pri pokrivanju dnevnih potreb po magneziju. Če želite biti prepričani, da boste dobili visokokakovostne izdelke, si magnezij priskrbite na naši spletni trgovini ali v lekarni.

Kdo ima večje potrebe po magneziju?

Na splošno morajo biti športniki in ženske, mladostniki, osebe, ki trpijo zaradi stresa, nosečnice in doječe matere ter ljudje s sladkorno boleznijo še posebej pozorni na zagotavljanje ustrezne zaloge magnezija.

Kateri so tipični znaki pomanjkanja magnezija?

Če se vam zdi, da ste bolj nagnjeni k stresu kot običajno, ste razdražljivi ali imate mravljinčenje v prstih, je to lahko znak, da je zaloga magnezija nezadostna. Tresenje, trzanje mišic (zlasti vek) ali krči mišic so lahko znaki pomanjkanja magnezija. Če se krči v mišicah ali nogah pogosto ponavljajo, se posvetujte z zdravnikom, da ugotovite, ali jih povzroča kaj drugega kot pomanjkanje magnezija.

Ali zadostuje en odmerek magnezija?

Običajno je treba magnezij jemati dlje časa (vsaj štiri do šest tednov), da dopolnite raven magnezija v telesu - in to velja tudi, če jemljete magnezijeve izdelke z višjo vsebnostjo magnezija.

Ali ima magnezij kakšne stranske učinke?

Magnezij je mineral in ga človeško telo na splošno dobro prenaša. Če v daljšem obdobju zaužijete več magnezija, kot ga vaše telo potrebuje, boste morda imeli blato ali drisko. Vendar to ni nevarno in ga je v mnogih primerih mogoče odpraviti s preprostim zmanjšanjem odmerka.

Kaj se zgodi, če vzamem preveč magnezija?

Dokler ste fizično zdravi (zlasti glede delovanja ledvic) in jemljete malo več magnezija na dan, kot ga potrebujete, vam ni treba skrbeti za morebitne stranske/nevarne učinke za vaše telo. Presežek magnezija običajno ne povzroči resnih simptomov in se preprosto izloči iz telesa. Vendar se prepričajte, da ste izbrali pravi izdelek za svoje osebne potrebe, če ga jemljete dolgoročno. Mehko blato je eden od potencialnih simptomov prevelikega odmerjanja, vendar se le redko pojavi, če izdelek jemljete pravilno (v skladu z navodili v priročniku). Če niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom ali nam pišite na info@toppharma.si.

Ali lahko jemljete kalcij in magnezij hkrati?

Načeloma lahko jemljete kalcij in magnezij hkrati. Verjetno pa je dobro, da jih jemljete ob različnem času (na primer kalcij zjutraj in magnezij zvečer).

Čeprav ta dva minerala včasih opravljata kontrastne funkcije (npr. v mišičnih celicah), je vzdrževanje ravnovesja kalcija in magnezija pomembno, npr. kalcij pomaga mišicam, da se napnejo, medtem ko jih magnezij sprošča. Torej je normalno delovanje mišic odvisno tudi od vzdrževanja zdravega ravnovesja elektrolitov.

Zakaj je dobro jemati magnezij, če imate mišične krče?

Uporaba magnezijevih izdelkov je dober način za boj proti najbolj znanemu vzroku mišičnih in živčnih krčev. Naj razložimo: možgani prek živcev pošiljajo dražljaje (impulze) v mišice. Podobno kot električni tok dražljaj "teče" iz živčnih celic v mišične celice in jih spodbuja k napenjanju. V ta proces je vključen tudi kalcij, ki ga najdemo v mišičnih celicah. Vsakemu napenjanju mišice sledi sprostitvena faza. Postopek deluje normalno, dokler je v mišičnih celicah dovolj magnezija.

Pri ukvarjanju s športom imam pogosto v nogah krče. Je to lahko posledica pomanjkanja magnezija?

Pomanjkanje magnezija je pogosto pri ljudeh, ki se aktivno ukvarjajo s športom, saj telo med znojenjem izgubi nekaj pomembnega minerala. A magnezij je pomemben tudi za vaš metabolizem. Zato je zelo pomembno, da zagotovite dnevno porabo magnezija, da bodo vaše mišice delovale pravilno, tako se boste tudi izognili mišičnim krčem ali tresenju. Zaloge magnezija lahko poskusite dopolniti s hrano, bogato z magnezijem, kot so polnozrnat kruh, ovseni kosmiči, oreški in obilne količine mineralne vode. Vendar je izredno težko, da bi vsakdo jemal prave količine magnezija čisto vsak dan, prav tako je pomankanje magnezija nemogoče urediti čez noč.

Z raznolikimi izdelki Doppelherz System lahko pokrijete svoje potrebe po magneziju. Vzeti ga morate samo enkrat ali dvakrat na dan, da zagotovite količino magnezija, ki ga potrebujete. Dober način, da se izognete nezadostni zalogi magnezija in preprečite krče v nogah.

Ali ima magnezij pomembno vlogo pri ohranjanju zdravega srca?

Magnezij je resnično pomemben za ohranjanje zdravja srca. To je pomemben mineral, ki je potreben za pravilno delovanje vaših srčnih mišic, ne samo skeletnih mišic.

Kakšen vpliv ima magnezij na stres?

Vzdrževanje ustreznega vnosa magnezija je še posebej pomembno v stresnih razmerah, saj mineral pomaga vzdrževati pravilno delovanje živčnega sistema. Mišično napetost zaradi stresa, kot je otrdel vrat, lahko omilimo z magnezijem. Če ste dalj časa izpostavljeni stresu, boste potrebovali več magnezija.

Kakšno vlogo ima magnezij pri diabetesu?

Ljudje s sladkorno boleznijo pogosto trpijo zaradi pomanjkanja magnezija, saj večino mineralov izločajo z urinom. Pomanjkanje magnezija zmanjša učinek inzulina in moti uravnavanje ravni glukoze. Napačna raven glukoze posledično povzroča različne sekundarne bolezni.

Ali je priporočljivo jemati magnezij med dojenjem in med nosečnostjo?

Vsekakor. Dnevne potrebe za odrasle ženske, stare 25 let in več, so običajno okoli 300 mg, vendar se to poveča na od 310 do 390 mg za nosečnice in doječe matere. Vzdrževanje te količine je pomembno za otrokov razvoj. Magnezij ima tudi vlogo pri delitvi celic in pomaga vzdrževati normalno sintezo beljakovin in mišično funkcijo. Magnezij zmanjšuje tudi utrujenost in izčrpanost.

Z raznolikimi izdelki Doppelherz System lahko pokrijete svoje potrebe po magneziju. Vzeti ga morate samo enkrat ali dvakrat na dan, da zagotovite količino magnezija, ki ga potrebujete. Dober način, da se izognete nezadostni zalogi magnezija in preprečite krče v nogah.

Ali lahko magnezij jemljem s preostalimi zdravili?

Magnezij se lahko jemlje z ostalimi vitamini in minerali. Pri uporabi zdravil se prosim posvetujte z zdravnikom ali pa nam pišite na info@toppharma.si.

Mi lahko svetujeje pri nakupu?

Seveda. Naša ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja.

logo