Do brezplačne dostave vam manjka še 30,00

Doppelherz System MAGNEZIJ 400 DEPO, 30 tablet

Tablete z magnezijem in vitaminom B6. Prehransko dopolnilo. 2-fazni DEPO Magnezij za normalno delovanje mišic in živčnega sistema. Vsebuje 50 mg magnezija v obliki citrata. Brez laktoze in glutena.

12,91 z DDV

50 na zalogi

50 na zalogi

Direktna faza:

  • 200 mg magnezija
  • od tega 50 mg v obliki citrata
  • 2,5 mg vitamina B6

Depo faza:

  • 200 mg magnezija
  • 2,5 mg vitamina B6

Magnezij je življenjsko pomemben mineral, ki ga telo ne more proizvesti samo. Skladiščenje je mogoče le v omejenem obsegu. Dopolnjevanje nezadostne oskrbe z magnezijem je smiselno pri povečanih potrebah, npr. pri povečanih obremenitvah na delu, pri športu, pri povečanem potenju ali neuravnoteženi prehrani.

Tablete Doppelherz MAGNEZIJ 400 DEPO telesu več ur zagotavljajo oskrbo z magnezijem in s skrbijo za normalno delovanje mišic in živčnega sistema. V vsaki fazi telesu zagotovi 200 mg magnezija in 2,5 mg vitamina B6.

Kaj nudi 2-fazni depo sistem?

Dvofazni depo sistema Doppelherz sestavljata dve različni plasti tablet zaradi posebej razvitega postopka izdelave. Deluje na principu hitrega sproščanja hranil in dolgoročnega sproščanja hranil.

Princip direktne in depo faze

V "depo fazi" se vsebovani magnezij postopoma sprošča v več urah in tako telesu dlje časa daje na voljo preko manjših "porcij". Nasprotno pa se magnezij "direktne (neposredne) faze" hitreje sprosti. Telesu je na voljo hitreje.

Magnezij prispeva k sproščanju energije pri presnovi ter k delovanju živčnega sistema. Mineral prispeva k ravnovesju elektrolitov in delovanju mišic.

Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena ter prispeva k delovanju živčnega sistema.

Sestavine ½ tablete % PDV/RDA* V dnevnem odmerku (1 tableta) % PDV/RDA*
magnezij 200 mg 53 % 400 mg 107 %
vitamin B6 2,5 mg 179 % 5 mg 357 %

* Referenčne vrednosti hranil po EU direktivi 1169/2011

Priporočeno odmerjanje: Zaužijte ½-1 tablete dnevno, z zadostno količino tekočine, ob obroku. Pri povečanih potrebah po magneziju (npr. šport) ter kadar je prehrana neuravnotežena. Zaužijte 1 tableto dnevno. Kadar imate prehrano revno z magnezijem, priporočamo, da zaužijete ½ tablete dnevno.

Sestavine: magnezijev oksid, magnezijev citrat, sredstva za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza, dikalcijevfosfat, isomalt, modificiran škrob; sredstva proti sprijemanju: mrežena karboksimetilceluloza; sredstvi za povečanje prostornine: hidroksipropilmetilceluloza, polivinilpirolidon; sredstva proti sprijemanju: maščobne kisline; barvila: železovi oksidi in železovi hidroksidi; sredstva proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetilceluloza; sredstvo proti sprijemanju: smukec; kokosovo olje

Opozorila: Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ki je pomembna za zdrav način življenja. Hranite zunaj dosega otrok! Pri občutljivih osebah lahko magnezij, če ga zaužijemo preko 250 mg, deluje odvajalno.

Ni primerno za otroke, mladino, nosečnice, doječe matere in osebe z omejeno ledvično funkcijo.

Vsebina: 30 tablet = 48 g

Hranite na suhem, pri temperaturi do 25 °C.

Serijska številka in uporabno najmanj do konca meseca je označeno na dnu embalaže.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Doppelherz System MAGNEZIJ 400 DEPO, 30 tablet”

SLEDI NAM POVSOD:

REGISTRIRAJ SE:

5% popust
10% popust
5% popust
10% popust
10% popust
5% popust
30% popust
20% popust
Zavrti kolo sreče!

Z malo sreče do velikega popusta! 🎉

Z igranjem se strinjate s pogoji sodelovanja.

logo