Informacije

Top Pharma d.o.o.
Potok pri Komendi 15
1218 Komenda

T: +386 (0) 1 423 27 35
M: +386 (0) 31 695 082
E: info@toppharma.si

 
 
 

Splošni pogoji, dostava in način plačila

 

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne prodajalne www.toppharma.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije in splošnih kodeksov elektronskega poslovanja.

Pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne prodajalne www.toppharma.si (v nadaljevanju "spletna prodajalna"), ki jo upravlja Top Pharma d.o.o., Cesta v Gorice 39, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju "ponudnik").

Spletna prodajalna omogoča nakup prehranskih dopolnil, kozmetičnih in drugih izdelkov na daljavo. Uporabnik spletne prodaje je posameznik, ki izpolni registracijski obrazec in si s tem pridobi geslo za vstop v spletno prodajalno in pravico do nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne prodajalne www.toppharma.si  opravi nakup.

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
 • jasno in nedvoumno določene cene
 • možni načini plačila,
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
 • postopek pritožbe

 

Ponudba in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne prodajalne www.toppharma.si  spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudnik na spletni prodajalni www.toppharma.si  ni izključena možnost napačnega podatka o ceni. V teh redkih primerih ali v primerih, ko se cena pri dobavitelju spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.

Preko spletne prodajalne www.toppharma.si  je mogoče naročiti izdelke le za območje Republike Slovenije.

Cene

Spletna cena velja za vse člane spletne prodajalne www.toppharma.si. Član postane vsak z registracijo v spletno prodajalno.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

Načini plačila

Naročene izdelke je mogoče plačati na naslednje načine:

 • po povzetju,
 • s plačilnimi karticami (Visa, Diners,Mastercard)
 • plačilo po predračunu
 • z Moneto

Naročeni izdelki bodo odpravljeni po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

 

Plačilne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice,
 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.


Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so po navadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Akcijska cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

Članice sistema Activa so Banka Celje, Banka Koper, BKS Bank, Deželna banka Slovenije, Gorenjska banka, Hranilnica LON, Hranilnica Vipava, Nova KBM, Poštna

banka Slovenije, Probanka, Raiffeisen banka in Volksbank.
V naši spletni lekarni vam nudimo možnost plačila s karticami s Activa, Maestro, MasterCard, Visa in Visa Electron.

Postopek plačila s kartico:

 1. Korak: vnos številke kartice.
 2. Korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica (velja za kartici Master card in Visa), je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali Mastercard, je to 3 mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice).
 3. Korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8 – mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer  s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8 – mestno kodo.

V primeru, da je politika poslovanja banke drugačna, sledite le navodilom, ki vam jih daje spletna trgovina glede plačevanja s karticami (spletna trgovina vas vodi skozi vse korake plačila s karticami). Več informacij tukaj.

Varstvo potrošnikov


V tem poglavju pogojev poslovanja je potrošnik tista fizična ali pravna oseba, ki pridobiva in uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V preostalih poglavjih sta v izrazu kupec upoštevana kupec in potrošnik.

Spletna prodajalna www.toppharma.si deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.  

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) zaradi svoje narave izdelki, naročeni preko spletne prodaje Top Pharma niso primerni za vračilo. To določilo ne velja v primeru dostave napačnih izdelkov ali napake s strani ponudnika.

Reklamacije in vračilo naročenih izdelkov


Po 43.č členu Zakona o varstu potrošnikov je blago, ki se prodaja v spletnih prodajalnah www.toppharma.si takšne narave, da ga ni mogoče vrniti ali zamenjati.

V primeru napake s strani ponudnika pri dobavi izdelkov kupcu lahko slednji glede tega kljub temu kontaktira ponudnika, ki bo primer v najkrajšem možnem času rešil v dobro kupca. Kontakt s ponudnikom je v takšnih primerih ključen za uspešno razrešitev nastale situacije.

Tudi v primeru, če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik kontaktira ponudnika preko enega od objavljenih kontaktov ter v skladu z dogovorom vrne dostavljene izdelke, katere bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.

V primeru da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti Top Pharmo d.o.o. v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej Top Pharmo d.o.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Top Pharma d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko preteče šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Top Pharma d.o.o. ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Top Pharmi d.o.o., omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.


Dostava

Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku 2 delovnih dni od prejema potrjenega  naročila in plačila . V primeru plačila po predračunu so izdelki poslani šele po plačilu predračuna. Predračun je potrabno plačati v roku 7 dni, drugače se naročilo stornira. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestil kupca in v primeru predplačila vrnil denar.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni s hitro dostavo. Stroški dostave se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Takšen paket je potrebno osebno dostaviti na najbližjo pošto v enakem stanju kot ob prevzemu, poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varnost

Top Pharma d.o.o.  se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno prodajalno podjetja Top Pharma d.o.o.. Z uporabo spletne prodajalne soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Privolitev

Z registracijo na spletni prodajalni www.toppharma.si se strinjate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov

Registracija

Za nakupovanje v spletni prodajalni www.toppharma.si registracija ni potrebna Uporabnik mora izpolniti podatke naročila, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Podatki za naročilo

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli potrditev o naročilu
 • Telefon(*)
 • ID št. za DDV
 • Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati informacije o izdelkih, novostih,…)

 

Podatki za plačilo

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • Telefon(*)
 • Firma oziroma podjetje
 • Vrsta naslova
 • Naslov 1(*)
 • Naslov 2
 • Stanovanje
 • Mesto(*)
 • Država(*)
 • Poštna številka(*)


Podatki za dostavo
Polja so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatke za dostavo lahko vnesete različne, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Spletna prodajalna www.toppharma.si lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni trgovini. Top Pharma d.o.o. te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne lekarne.


Uporaba osebnih podatkov
(podjetje) zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. (podjetje) lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

 • internih tržnih raziskav
 • obveščanja strank o novostih na spletni trgovini

Varovanje osebnih podatkov

Spletna prodajalna www.toppharma.si se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Top Pharma d.o.o. in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s prodom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Odgovornost
Top Pharma d.o.o. ni odgovorna za posledice uporabe prehranskih dopolnil  in ostalih izdelkov, kupljenih preko spletne prodajalne Top Pharma, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh prehranskih dopolnil in ostalih izdelkov.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Top Pharma d.o.o. ni odgovorna za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna prodajalna www.toppharma.si (npr. izpad delovanja medmrežja).


Pritožbe in spori
Top Pharma d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Top Pharma d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni prodajalni www.toppharma.si, a se lahko kljub temu zaradi specifike poslovanja spletne prodajalne, lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni mogoče popraviti. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

Top Pharma d.o.o. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni prodaji Top Pharma simbolične. Na morebitne napake nas lahko uporabniki v vsakem trenutku opozorijo.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@toppharma.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Top Pharma d.o.o. lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe portala spletna prodajalna www.toppharma.si, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Vsaka sprememba bo predhodno ustrezno objavljena na javno dostopnem mediju.

Top Pharma d.o.o. bo o vseh spremembah in novostih svoje uporabnike obveščala na vseh mestih, kjer so objavljeni ti splošni pogoji.

 

KONTAKT

Top Pharma d.o.o.
Cesta V Gorice 39
1000 Ljubljana

s pripisom 'za spletno prodajo'

Elektronska pošta:
info@toppharma.si

Telefon:
01 42 32 735

Naj Vam bo kupovanje v spletni prodajalni Top Pharma  v užitek!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.